به گزارش پیغام به نقل از روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر، زهرا مسیح زاده افزود: در سال گذشته استعداد ۵۶۷ لام گرفته شده از موارد مشکوک به مالاریا ۵۲ مورد بیمار مثبت مالاریا شناسایی شد که یک مورد با ملیت ایرانی و ۵۱ مورد اتباع غیر ایرانی بودهاند.
مسیح زاده تصریح کرد: با شناسایی دو مورد مبتلا به مالاریای فالسیپارم (نوع شدید) در سال گذشته و از آنجا که برای سالها، بیماری مالاریا بهعنوان یک بیماری بومی در استان بوشهر مطرح بوده و همواره شرایط لازم برای انتقال این بیماری، شامل دما و رطوبت مناسب، انواع ناقل بیماری و مخازن انگلی (مهاجرین غیرقانونی وارده از مناطق مالاریا خیز) در این شهرستان وجود دارد، لازم است که مراقبت این بیماری با جدیت ادامه یابد.
وی افزود: یکی از نکات بسیار مهم در حفظ وضعیت فعلی، تشخیص سریع و به موقع بیماری در افراد علامت دار مراجعهکننده به مراکز بهداشتی و درمانی است که هماکنون بیماریابی در مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاههای بهداشتی شهرستان بهصورت اکتیو و پاسیو انجام میشود.
مسیح زاده تصریح کرد: با توجه به غیراختصاصی بودن علائم این بیماری، حتماً باید مواردی مثل ملیت بیمار و سابقه مسافرت وی به مناطق مالاریا خیز در نظر گرفته شود تا بتوان به بیماری شک نموده و با انجام آزمایش مربوطه، بیماری تشخیص داده شود.
وی بیان داشت: مالاریا یک بیماری انگلی است که از سالیان دور در ایران بهصورت بومی وجود داشته و باعث ابتلا و مرگومیر تعدادی زیادی از مردم میشده است، این بیماری از طریق نیش پشه آلوده به انگل به انسانها انتقال پیداکرده و باعث ایجاد زنجیرهای از انتقال و انتشار بیماری در سطح جامعه میشده است.
کارشناس مبارزه با بیماریهای واگیر مرکز بهداشت شهرستان بوشهر ادامه داد: آزمایش تشخیصی مالاریا بهصورت رایگان در مراکز خدمات جامع سلامت شهرستان بوشهر انجام میشود و کلیه افراد با علائم مذکور میتوانند جهت انجام آزمایش مراجعه و در صورت ابتلا بهصورت رایگان در طی ۲۴ ساعت اول تشخیص درمان شوند.

منبع:
پایگاه خبری تحلیلی پیغام
لینک مستقیم :
http://peigham.ir/shownews.aspx?id=185983